Terug
Asbegraving met boom
Herinneringsbos Hees - Home
Herinneringsbos Hees - Uw Wensen
Herinneringsbos Hees - Tarieven
contact en links
asbegraving zonder boom
asverstrooiing
ASBEGRAVING MET PLAATSING VAN EEN HERINNERINGSBOOM
Bij deze mogelijkheid wordt de as verstrooid in het plantgat of rond de stam van een tijdens de plechtigheid aan te planten Herinneringsboom. Bij het planten is deze boom twee à drie meter hoog. U mag, samen met de beheerder, een mooie plek kiezen voor de Herinneringsboom.

Bij ‘Uw wensen’ op deze website kunt u zien welke boomsoorten allemaal geschikt zijn. Als u dat wilt is het mogelijk om het begraven van de as en het planten van de Herinneringsboom geheel of gedeeltelijk zelf te verrichten. Het planten van een Herinneringsboom leidt tot de beste resultaten van de late herfst tot het vroege voorjaar (van november tot half april).

Bij de Herinneringsboom komt een genummerde eikenhouten paal te staan. Op deze wijze kunt u de plek waar de plechtigheid heeft plaatsgevonden altijd terugvinden. Deze paal zal na verloop van ongeveer vijftien jaar verteren. In de toekomst kan eventueel nog een tweede en zelfs een derde asbegraving op dezelfde plek plaatsvinden. Als u deze mogelijkheid open wilt houden, kunt u tegen die tijd verzoeken om vervanging van de paal.
Indien gewenst kunt u door ons een messing tekstplaatje op de eikenhouten paal laten bevestigen met daarop bijv. de naam van de overledene, de geboortedatum en/of de overlijdensdatum.

Na het planten van een Herinneringsboom krijgt u per post een certificaat van het Herinneringsbos thuisgestuurd. Daarop staat indictief aangegeven waar de
plechtigheid heeft plaatsgevonden.