Terug
Asbegraving zonder boom
Herinneringsbos Hees - Home
Herinneringsbos Hees - Uw Wensen
Herinneringsbos Hees - Tarieven
contact en links
asbergraving met boom
asverstrooiing
ASBEGRAVING OP EEN ZELFGEKOZEN PLEK
Bij deze mogelijkheid wordt de as in het Herinneringsbos begraven. Dit kan zonder urn of in een biologisch afbreekbare. U mag zelf een plekje uitkiezen, bijvoorbeeld aan de voet van een mooie oude beukenboom of bij een prachtige, altijd groene spar. Als u wilt, kunt u in overleg met de beheerder van het Herinneringsbos de begraving geheel of gedeeltelijk zelf verrichten.
Asbegraving kan het hele jaar plaatsvinden.
De plek waar de plechtigheid heeft plaatsgevonden wordt gemarkeerd met een genummerde eikenhouten paal. Op deze wijze kunt u de plek altijd terugvinden en kan er eventueel een tweede asbegraving of een asverstrooiing plaatsvinden. De eikenhouten paal zal na verloop van ongeveer vijftien jaar verteren. Als u de markering in stand wilt houden kunt u te zijner tijd verzoeken om vervanging van de paal.
Indien gewenst kunt u door ons een messing tekstplaatje op de eikenhouten paal laten bevestigen met daarop bijv. de naam van de overledene, de geboortedatum en/of de overlijdensdatum.

Na de asbegraving krijgt u per post een certificaat van het Herinneringsbos thuisgestuurd, waarop indictief staat aangegeven waar de plechtigheid heeft plaatsgevonden.